6 tipp a sikeres interjúért -így készülj fel otthon!

Már jelentkeztél egy projektre? Esetleg többre is?
Gratulálunk, megtetted az első lépést a pozíció megszerzése felé!
És mi következik ez után?
Mindenképp részt kell venned egy interjún a majdani munkáltatóddal… Ne aggódj, biztosan jól fog menni!
Most hat tippel szeretnénk segíteni, hogy kellemes első benyomást tehess és magabiztosan, sikeresen interjúzz.

Ott ülsz, szépen kiöltözve a webkamerád előtt, és várod, hogy először élőben beszélhess a projekt vezetőivel. Ezeken az online interjúkon ugyanúgy sok múlik, mint ha személyesen történne! Szeretnénk segíteni, hogy biztosan tied lehessen életed lehetősége!
Persze ezeket a tippeket később bármilyen állásinterjún is hasznosíthatod 🙂

 

 1. Miért éppen Te?
  Olvasd át a projekt leírását, és gondold végig, milyen képességeid és tapasztalataid vannak, amelyek segítik majd munkádat? Milyen területeken tudnál fejlődni, ha elfogadnák a jelentkezésedet? Milyen releváns tapasztalataid vannak? Ezeket akár össze is gyűjtheted egy post-itre, amit a képernyő sarkára ragasztva puskázhatsz 🙂

 2. Miért éppen ők?
  Nézz utána a cégnek is. Mi a céljuk, hogyan fejlődtek az elmúlt években? Érdemes felkutatni róluk néhány adatot, követni őket Facebook-on, hogy értesülj az újdonságokról, és tájékozódj a konkurenciáról is! Mutasd meg, hogy ismered a piacukat!

 3. Készülj fel a kérdésekre! 
  kind peopleNézz utána, milyen kérdésekre számíthatsz, és mik a jó és rossz válaszok! Persze, ne magolj be előre megírt válaszokat – érződni fog, ha betanult szöveget mondasz. De tudd, hogy mit szeretnél elmondani egy-egy témáról, és nem érhet meglepetés. Ha gondolod, gyakorold el az interjút otthon, barátokkal.

 4. Figyelj a testbeszédre! 
  Persze, online interjú esetén ez kevésbé tűnhet fontosnak, de gondolj bele – a hangleejtésed, az arckifejezéseid mind-mind a testbeszéd részei! Igyekezz mosolyogni, és a kamerába nézni (a képernyőn ekkor tűnik úgy, mintha az interjúztatóra néznél!). Hangsúlyozd a fontos dolgokat, figyelj, hogy ne monoton hangon beszélj – egy-két órádról még biztosan emlékszel, milyen unalmas is az :))

 5. Kérdezz te is!
  Gondold át, mit szeretnél megtudni a cégről, mi igazán fontos neked. Legyen három olyan kérdésed, ami interjún nem derült ki, de fontos lehet (cégkultúra, fejlesztési tervek, munkaidő rugalmassága). Ebből is látják majd, hogy komolyan érdekel a lehetőség!

 6. Zárásképpen… 
  Magabiztosan zárni az interjút majdnem olyan fontos, mint magabiztosan kezdeni. Ha már nincs több kérdés, és te is megtudtál mindent, megkérdezheted, mikorra számíts eredményre. Köszönj el, és mindenképp köszönd meg a lehetőséget!

Gratulálunk! Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, biztosabb lehetsz a beszélgetés közben, és bizony jó esélyed lesz a sikeres interjúzásra! Reméljük, hasznosnak találtad cikkünket – amennyiben így van, oszd meg másokkal is 🙂

Sok sikert kívánunk!

handshake

Recommended Posts