AIESEC-ből a Fehér Házba

Hogyan is felejthetném el az AIESEC-et? Mikor egy AIESEC-es gyakornoki programnak köszönhetően jutottam be az Európai Bizottságba!” – Prof. Mario Monti, Olaszország volt miniszterelnöke*

Azt már tudjátok, milyen nagyszerű lehetőség az AIESEC a személyes értékeid és vezetői képességeid fejlesztésére. Biztos azt is tudjátok, hogy világszinten elismert szakmai tapasztalatot ad nagyvállalatok vezetéséhez nélkülözhetetlen részlegeken – úgy, mint sales, marketing, customer service vagy éppen HR. De mennyit számít ez a tapasztalat? Mire viheti egy volt AIESEC-er?

„Az AIESEC új világot nyit a fiatalok számára, ahogy nekem is megnyitott egy lehetőséget. Programjaikon, munkalehetőségeiken, konferenciáikon keresztül a szervezet felülemelkedik a kulturális akadályokon, mélyebb jelentést adva a „globális lehetőség” fogalmának.”
Ezt John Kerry, egy volt AIESEC-er nyilatkozta, akit később az USA államtitkárának választottak. De nem ő az egyetlen politikus, aki nagyra értékeli a szervezet világ-megnyitó munkásságát.
„Gratulálok az AIESEC minden tagjának kitartó munkájukért a nemzetközi egyetértés és együttműködés támogatásáért, és amiért közös célokat tűznek ki a jövőre nézve.” Ezt nem más, mint Bill Clinton nyilatkozta, aki 1993-tól egészen 2001-ig volt az USA elnöke. Bizony, az két ciklust jelent, vagyis nagyon jó vezető lehetett, ha újraválasztották! J

Hogy ebből mennyit köszönhet az AIESEC-nek, azt nem tudjuk… De azt igen, hogy a legnagyobb elmék is csiszolásra szorulnak, hogy teljes fényükben ragyoghassanak. Ez a kis ’csiszolás’ lehet egy belsős lehetőség, mint a vezetői képességek fejlesztése, ahogy egyre nagyobb csapatokért leszel felelős…

…lehet egy új szenvedély felfedezése is, mint a volt finn miniszterelnök, Martti Ahtisaari életében. Ő egyetemistaként csatlakozott a szervezethez, ahol rájött, mennyire fontos számára a kultúrák diverzitása, és ezen kultúrák diplomáciája, egymás közti békéje. Ahtisaari-t 2008-ban Nobel békedíjjal tüntették ki kiemelkedő munkásságáért. Több kontinensen, több mint három évtizedig dolgozott a nemzetközi konfliktusok megoldásán, olyan területeken, mint Koszovó, Namibia, Irak és Aceh (Indonézia).

…vagy a ’csiszolás’ jelenthet egyszerűen inspirációt, amit más kultúrájú emberektől kapsz. Az indiai Rajeev Mecheri például két dolgot is köszönhet az AIESEC-nek: feleségét, és vállalkozását, amihez az ötletet egy európai gyakornoki munka hozta. Cége, az iMetrex Technologies pár év alatt India vezető vállalatává vált!

Láthatod tehát, hogy munkánk befektetés egy jobb jövőbe. Egyszerű módja, hogy egyetem mellett, mindössze heti pár órában olyan dolgokat tanulj, amiket nem lehet tanítani – tapasztalni kell. Fejleszd vezetői képességeid, legyél része egy világméretű szervezetnek, köss határokon átívelő barátságokat és szerezz a világ vezető vállalkozásai által is elismert szakmai tapasztalatot!

Hozd ki a legtöbbet egyetemi éveidből, csatlakozz az AIESEC-hez még ma! aiesec.hu/join

„Az ENSZ régóta felismerte, hogy a fiatal férfiak és nők elképzelései, ötleti és energiája létfontosságú a saját társadalmuk további fejlődéséhez. 1948-as megalakulása óta az AIESEC oktatásával és interkulturális csereprogramjaival támogatta ezt a fejlődést. A globalizáció korában [a szervezet programjai] világszerte segítettek a fiataloknak a kulturális, társadalmi-gazdasági és üzletvezetési kérdések megértését.” – Kofi Annan, az ENSZ főtitkára (1997-2007 között)*

Recommended Posts