Fesztiválozz féláron!

Tomorrowland, Exit, Soundwave Festival… méltán népszerű fesztiválok, sztárfellépők és egy életere szóló élmény. Sajnos azonban ha kilátogatnál, a fesztiválbérlet mellett a repjegyet is fizetned kell.

Kivéve, ha már eleve ott vagy!

Kösd össze a kellemeset a hasznossal – utazz külföldre, szerezz tapasztalatot, köss életre szóló barátságokat, amelyeket csak tovább erősíthetsz, ha a program végeztével részt veszel a helyi fesztiválon… És elegendő csak egy retúr repjegyet venned!

Ha úgy érzed az is épp eléggé megterhelné a pénztárcádat, jelentkezz fesztiválönkéntesnek, ahogy én tettem ? EU-s állampolgárként bármely tagállamban és Angliában is könnyedén alkalmaznak majd. A fesztivál alatt további tapasztalatokat szerezhetsz, nyelvi kihívás elé állíthatod magad, és ami a legfontosabb: igazán összetartó közösséget építhetsz a többi önkéntessel. (És mellesleg kedvenc bandáid koncertjén is ott lehetsz, hiszen a szervezők figyelembe veszik a kéréseid a munka-beosztások írásakor).

Nézz körbe Európa legjobb fesztiváljain:

Tomorrowland – Belgium

Az elektronikus zenei fesztivált 2005 óta rendezik meg Boom városában, két hétvégén: július 20-22. tart az első felvonás, és július 27-29. folytatódik a show! Alan Walker, Dua Lipa, Martin Garrix a második körben pedig David Guetta, Afrojack, illetve Dimitri Vegas & Like Mike is színpadra lép. Tomorrolandban pedig a színpadok legalább akkora látványosságot nyújtanak, mint a fellépők. Mivel ez hétvégi fesztivál, akár munka mellett is bevállalható… De mivel ennyit táncolni kimerítő lehet, mi javasoljuk, hogy a két hétvége között inkább belga sörkóstolókkal, sült krumpli evéssel és városnézéssel töltsd az időt 😉

exitExit –Szerbia

Az Exit több szempontból is különleges: egyetemisták mozgalmaként indult, akik a szerb békéért és demokráciáért küzdöttek. A fesztiválnak továbbra is célja a balkáni fiatalság támogatása, üzemeltetői egy non-profit szervezet.
A július 12-15 között  Novi Sadan szintén tiszteletét teszi David Guetta és Martin Garrix, de mellettük Grace Jones, Alice Merton és sokan mások is.

 

Soundwave – Horvátország

Idén tizedszerre, és sajnos utoljára kerül megrendezésre a Soundwave fesztivál. Talán ismerős a szomszédos ország világa –kristálytiszta vizek, csillagos éjszakák és a hires horvát vendégszeretet. Mindezt junius 26-30 között soul- és reaggie vonalon mozgó előadók töltik meg élettel. A közelben három nemzeti park is található, de szabadidőd a horvát tengerparton vagy a környező városokban is töltheted.

Rock in Rome – Olaszországrockers

Ha alternatívát keresel! Roger Waters, The Killers, még a Megadeath is megremegteti Róma falait az egy hónapig tartó fesztiválon. Bizony, egy egész hónapon keresztül szerveznek koncerteket, június 20-tól egészen július 26-ig. Ez az idő bőven elegendő felfedezni az olasz csizma nagy részét. Olasz konyha, hétvégi tombolás és napsütés – munka melett is 😉

Ha valamelyik lehetőséget kihagyhatatlannak érzed – még nincs késő!
Válassz célországot, nézz körbe programjaink között, olvass utána, milyen is pl. Szerbiában dolgozni és vágj bele az eddigi legkalandosabb nyaradba!

 

Recommended Posts