Hubai Zsolt élménybeszámolója- Indonézia

Egy indonéz srác autójában ülök éjjel fél 1kor és szeljük a város útjait. 24 óra repülőút van mögöttem. A McDonald’s-ban mindenki engem néz, mint egyetlen fehérbőrűt, a házban nincsen angol WC és zuhanyzó. Ekkor azt mondtam magamban: ebből elég!
Itt és most véget kell vetnem neki…

…a panaszkodásnak!

Bizony! Nem megszokottak a körülmények?
Engedd szabadon magad! – Nehéz? Nehéz!

Bő 6 hét egy idegen országban, a Föld másik végén, idegenekkel körülvéve. Nem éppen a komfortzónád jellemzése. Na és! Ugyan olyan emberek élnek itt is, mint otthon. Ez a legfőbb dolog, amit megtanultam ez alatt a 6 és fél hét alatt.

Néha úgy éreztem, hogy átadom a kontrollt másnak a saját életem felett, ugyanis ismeretség hiányában kénytelen voltam másokban bízni, már az első naptól kezdve. Ezért kellett magamban tudatosítani, hogyan engedjek el minden feszültséget és csak éljek a pillanatnak. Fogadjak el mindent olyannak amilyen.

A legjobb dolog, hogy mennyire kedves mindenki! Egy percre sem éreztem magam egyedül, és még annyit sem unatkoztam a cserém alatt. A projekt társak közül pár emberrel valószínűleg életre szóló barátságot kötöttem. Nagyon szoros kapcsolatok alakulnak ki 6 hét alatt. Úgy érzem a Föld sok-sok pontján barátként várnak, ha bármikor kedvem támadna utazni.

Élmények…
Ellátogattunk egy helyi középiskolába, hogy a tanulókkal a vízi élővilág fontosságáról beszéljünk. Megtanultam, hogy bár nem használnak tabletet órán, ugyan olyan okos gondolataik vannak, mint a modern világ gyermekeinek!

Beszélgettem egy helyi halásszal a saját házában. Megtanultam, hogy bár különböző körülmények között élünk, ugyan olyan fontosnak tartjuk a higiéniát és a tisztaságot. Egyik nap 6 órán keresztül vezettem egy robogót a hegyekben. Megtanultam robogót vezetni :)) és, hogy ha kevésbé szigorúak egy ország törvényei az nagyobb buli 😉 Egy hetet töltöttünk egy szigeten, ahol napi 8 órát van csak áram, éjszaka, és nincs 4G. Megtanultam értékelni, hogy nekem milyen sok lehetőségem van másokkal szemben.

6 és fél hétig éltem egy indonéz családnál. Megtanultam, hogy a család egy és ugyanazt jelenti mindenhol. Biztonság, szeretet, konfliktusok.

Indonézia 2017!
10/10 would do again!
<3

 

You can experience the same. find opportunities at www.aiesec.org

Recommended Posts