Élet az AIESEC-ben és azon túl – Takács Tündi története

Milyen érzés az AIESEC tagjának lenni?

Milyen is a világ legnagyobb fiatalok által vezetett szervezetének a tagja lenni?

Milyen előnyöket kovácsolhatsz az itt gyűjtött tapasztalatokból?

Ezeket a kérdéseket válaszolta meg hat tagunk, akik különböző ideje dolgoznak velünk különféle pozíciókban. Olvasd el történeteiket, tudd meg, mi mindent érhetsz el, ha csatlakozol hozzánk!

Vár rád egy fantasztikus, nemzetközi közösség, sokoldalú tapasztaltok és egy felejthetetlen élmény – ez az AIESEC.

Ismerjétek meg Takács Tünde alumnusunk tapasztalatait a szervezetben töltött évekről!

– Miért csatlakoztál az AIESEC-hez?

Én kereskedelem és marketinget tanultam, még regisztrációs héten hallottam az AIESEC-ről. Nagyon tetszett az előadás, megragadta az ember figyelmét. Vonzott, hogy gyakorolhatom az angolomat, és gondoltam szakmai fejlődést is jelenthet, ha csatlakozom.

– Meddig voltál tagja a szervezetnek?

2011 októberétől egészen 2017 júliusáig; ez alatt két évet is a nemzeti vezetőség része voltam, két különböző pozícióban.

– Mielőtt beléptél volna, úgy tekintettél az AIESEC-re, mint szakmai tapasztalatszerzési lehetőség?

Igen, tudtam, hogy az önéletrajzomban jól mutat majd, mint tapasztalat. Már az interjú is „valós” volt, mint egy komolyabb munkahelyen. Nagyon érdekelt a lehetőség, hogy később vezetőként másokat segítsek, coachingok és mentoringok keretében.
Elképesztő volt látni a fejlődést magamon!

– Mennyiben változott a véleményed azóta?

Egyáltalán nem változott, nagyon is fontos tapasztalatokat adott a szervezet! Első sorban önmagamat fejlesztettem. Amint említettem, a másoknak segítés, tanácsadás az, amiben jó vagyok, ezt szeretem csinálni – és az AIESEC-ben tapasztalhattam meg igazán, mit is jelent ilyen területen dolgozni. A szociális skilljeim sokat fejlődtek, és – természetesen- vezetővé váltam. Pedig csatlakozáskor még visszahúzódóbb voltam; de ebben a közösségben könnyen megnyíltam.

– Az AIESEC-ben szerzett munkatapasztalatod jelentett bármilyen előnyt más területeken?

Igen J Jelenleg HR-esént, tanácsadóként dolgozok egy munkaerő közvetítő cégnek. Amit csinálok, azt szinte egy az egyben megtapasztalhattam. Állas ajánlatokat keresek, és elküldöm őket a megfelelő profilú embereknek. Örülök, h ezt az AIESEC alatt találtam meg, és átláttam, milyen a területen dolgozni. A szakmai fejlődés mellett kiváló kapcsolati tőkére is szert tettem. Ahol most vagyok, 18 kollégából 3-an AIESEC-eztünk…

– Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel szembe néztél AIESEC-es karriered alatt?

Első konferencia szervezés! Nem volt még tapasztalatom ilyen téren, de persze rengeteg segítséget kaptam. Én voltam az agenda manager, vagyis az én dolgom volt az időrend betartatása. Sokat tanultam a tervezésről, projektmenedzsmentről, és persze arról, hogyan motiváljam a szervező csapatot.
Hosszú távú kihívásként persze a nemzeti vezetőséget emelném ki. Átlátni az ország működését és a 11 helyi bizottságok különböző realitásait nem kis feladat. Olyan stratégiát építeni, ami mindenkinek jó, és egyformán segíti a bizottságok munkáját és növekedését. És menet közben módosítani, ha muszáj.

– Mik a legemlékezetesebb pillanatok?

A helyi bizottság egyik alelnöke voltam, amikor megválasztottak a legjobb bizottságnak abban az évben. Megdupláztuk a cserék számát, ami hihetetlen növekedés – és láttam benne az egész éves fáradozást, ez tényleg mindenki munkájának a gyümölcse volt.
Emellett a szociális események, nagyobb konferenciák – előbb egy Közép-európai, majd egy nemzetközi konferenciára is kijutottam. Utóbbi Taiwanban került megrendezésre, és vagy 700 résztvevő gyűlt ott össze a világ minden tájáról. A konferenciákon, akár az itthoniakon is maguk a delegáltak adják a hatalmas élményt. Itt érti meg igazán az ember, mekkora is a szervezet. Életre szóló élmény ennyi fantasztikus taggal napközben együtt dolgozni, este együtt bulizni.

– Kinek ajánlanád az AIESEC-et?

Mindenkinek, aki szereti 🙂 Viccet félretéve: olyan embereknek, akik vágynak kiteljesedni – ha kapcsolatot szeretnél építeni, azért, ha magadat akarod fejleszteni, azért, ha át akarod élni a nemzetköziséget, azért. Az AIESEC azoknak való, akik fejleszteni szeretnék magukat, és fejlődni az egyetem mellett.

Ha nem találják a helyüket a világban, mert itt több területet kipróbálhatnak, és megtalálhatják, mi érdekli őket később.

Recommended Posts