Élet az AIESEC-ben és azon túl – Návay Anikó története

Milyen érzés az AIESEC tagjának lenni?

Milyen is a világ legnagyobb fiatalok által vezetett szervezetének a tagja lenni?

Milyen előnyöket kovácsolhatsz az itt gyűjtött tapasztalatokból?

Ezeket a kérdéseket válaszolta meg hat tagunk, akik különböző ideje dolgoznak velünk különféle pozíciókban. Olvasd el történeteiket, tudd meg, mi mindent érhetsz el, ha csatlakozol hozzánk!

Vár rád egy fantasztikus, nemzetközi közösség, sokoldalú tapasztaltok és egy felejthetetlen élmény – ez az AIESEC.

Ismerjétek meg Návay Anikó tapasztalatait a szervezetben töltött évekről!

– Miért csatlakoztál az AIESEC-hez?

Én azért csatlakoztam, mert tagja akartam lenni egy fix társaságnak. Az egyetemen ugyebár nincsenek osztályok, minden órán más emberek vesznek körül. Előbb egy barátnőm csatlakozott, és egyből lettek barátai, talált egy jó közösséget. Úgy éreztem, én is része akarok lenni.

Emellett tudtam, hogy belátást ad a nagyvállalatok világába is, és az önéletrajzomban is jól mutatna, hogy diákszervezeti tag voltam. Ennél is jobban vonzott a személyes fejlődés, amit a lehetőség kínált.

– Mióta vagy tagja a szervezetnek?

2016 tavasza óta.

– Mielőtt beléptél volna, úgy tekintettél az AIESEC-re, mint szakmai tapasztalatszerzési lehetőség?roll calls

Igen, ez volt az egyik oka, hogy csatlakoztam. Ahogy mondtam, bepillantást nyújt a nagyvállalatok szerkezetébe, működésébe. Amellett kapcsolatokra is szert lehet tenni, szinte elkerülhetetlen.

-Mennyiben változott a véleményed azóta?

Egyáltalán nem változott, tényleg nagyvállalati élményt adott. Amikor elkezdem az Auchannál HR-esként dolgozni, nagyon sok hasonlóságot fedeztem fel a kettő között.

– Az AIESEC-ben szerzett munkatapasztalatod jelentett bármilyen előnyt más területeken?

Határozottan igen! Az önéletrajzomba is beleírtam, a HR-es tapasztalatom miatt vettek fel. Emellett remek önbizalom-növelő volt. Megtanultam, hogyan beszéljünk a kliensekkel, hogyan vegyük fel a kapcsolatot idegenekkel és hogyan fogalmazzuk meg a mondanivalónkat.

– Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel szembe néztél AIESEC-es karriered alatt?

Cold callozás! Azaz idegeneket, cégeket felhívni és ajánlatot tenni nekik, hogy dolgozzanak velünk… de kétség kívül sokat segített önmagam megismerésében és fejlesztésében. És az volt a legjobb csapat, aminek tagja voltam!
Illetve amikor először indultam vezetőnek, az szintén egy új, nagy kihívás volt, amit sikerült teljesítenem.

– Mik a legemlékezetesebb pillanatok?

Táborok, konferenciák, főleg az első! Az itteni hangulat páratlan, az eseményeinken új embereket ismertem meg és átláttam, mennyire nagy és mégis összetartó ez a közösség.
Meg persze az első R&R-om (Legjobb Vezető díj) 🙂

– Kinek ajánlanád az AIESEC-et?

Mindenképpen olyannak, aki motivált, és valóban célja fejlődni. A közösség is hatalmas motivációt ad később! Nyitott embereket keresünk, nem profikat.

kvik crazy

Recommended Posts