Élet az AIESEC-ben és azon túl – Nagy Réka története

Milyen érzés az AIESEC tagjának lenni?

Milyen is a világ legnagyobb fiatalok által vezetett szervezetének a tagja lenni?

Milyen előnyöket kovácsolhatsz az itt gyűjtött tapasztalatokból?

Ezeket a kérdéseket válaszolta meg hat tagunk, akik különböző ideje dolgoznak velünk különféle pozíciókban. Olvasd el történeteiket, tudd meg, mi mindent érhetsz el, ha csatlakozol hozzánk!

Vár rád egy fantasztikus, nemzetközi közösség, sokoldalú tapasztaltok és egy felejthetetlen élmény – ez az AIESEC.

Ismerjétek meg Nagy Réka tapasztalatait a szervezetben töltött évekről!

– Mióta vagy tagja a szervezetnek?

2,5 éve vagyok az AIESEC in BME tagja.

– Mielőtt beléptél volna, úgy tekintettél az AIESEC-re, mint szakmai tapasztalatszerzési lehetőség? Miben változott a véleményed azóta?

Mielőtt csatlakoztam nem gondoltam volna, hogy tényleg szakmai tapasztalatot fogok itt szerezni, hiszen csak azt láttam, hogy a tagság jól érzi magát, van pár esemény, amit ők szerveznek, stb. Erre akkor jöttem rá, mikor egy AIESEC-es félév eltelte után gyakornoki munkát kerestem, és mikor az szervezetről beszéltem az interjúkon, a HR-esek felkapták a fejüket és csodálkoztak, hogy elsőéves egyetemistaként mennyi mindent tudok. Azóta pedig ahogy haladtam felfelé a szervezeti ranglétrán mindig éreztem, hogy ez a tudás folyamatosan nő. Ennek csúcsa most az alelnöki félévem, ami egy olyan intenzív, stratégikus gondolkodásban, projektmenedzsmentben, rendezvényszervezésben, munkához való hozzáállásban és motivációban való fejlődést jelent, amire sosem számítottam volna.

– Az AIESEC-ben szerzett munkatapasztalatod jelentett bármilyen előnyt más területeken?réki having fun

Sokkal könnyebben vettek fel gyakornoki állásokra, illetve hallgatói képviselőként is nagyon sokszor rájövök, hogy mennyire sokat jelent az, hogy mögöttem vannak a diákszervezeti féléveim.

– Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel szembe néztél AIESEC-es karriered alatt?

Rengeteg kihívással találkoztam, de talán kettő igazán embert igénylőt tudnék kiemelni.
Az egyik egy 300 fős konferencia főszervezőjeként ért, mikor az operatív szervezéstől elkezdve a marketingen át a kapcsolattartásig mindent folyamatosan észben kellett tartani, és figyelni, nehogy valami kicsússzon a kontroll alól. Nem mondom, hogy sokat aludtam a konferencia napjain és az előtte lévő hónapban, de életre szóló élményeket és tapasztalatokat szereztem.
A másik kihívás az alelnöki évem, hiszen itt már senki sem fogja a kezem és mondja, hogy mit kell csinálnom, amit eltervezek, azt meg kell valósítanom vagy a tervezett eredmények nem jönnek. Ugyan nagyon nagy a felelősség és nagyon nehéz folyamatosan tartani a motivációt, de nincs annál jobb érzés, mint amikor kezded meglátni a rengeteg munka eredményét. 

– Mik a legemlékezetesebb pillanatok?

A legemlékezetesebb élményem mindenképpen az volt, mikor megválasztottak az alelnöki pozíciómra, hiszen rengeteg időt és munkát őrölt fel a jelentkezés, és tudtam, hogy az előtte a szervezetben töltött másfél évem minden perce számít abban, hogy milyen pozíciót kapok. Szerintem életemben nem izgultam még annyira, mint akkor. 

– Kinek ajánlanád az AIESEC-et?

Az AIESEC azoknak való, akik tudnak és mernek felelősséget vállalni, fejlődni szeretnének, tartozni egy elfogadó közösséghez és éreznek némi empátiát a világ sorsa iránt. Ha bármelyik igaz rád, adj egy esélyt a szervezetnek, meghálálja! 🙂

connact 2016

Recommended Posts