Élet az AIESEC-ben és azon túl – Novák Réka története

Milyen érzés az AIESEC tagjának lenni?

Milyen is a világ legnagyobb fiatalok által vezetett szervezetének a tagja lenni?

Milyen előnyöket kovácsolhatsz az itt gyűjtött tapasztalatokból?

Ezeket a kérdéseket válaszolta meg hat tagunk, akik különböző ideje dolgoznak velünk különféle pozíciókban. Olvasd el történeteiket, tudd meg, mi mindent érhetsz el, ha csatlakozol hozzánk!

Vár rád egy fantasztikus, nemzetközi közösség, sokoldalú tapasztaltok és egy felejthetetlen élmény – ez az AIESEC.

Ismerjétek meg Novák Réka tapasztalatait a szervezetben töltött évekről!

– Miért csatlakoztál az AIESEC-hez?

Azért, mert az első félév után úgy éreztem több van bennem, mint suliba meg edzésekre járni. Úgy éreztem, kopik az önbizalmam, és egy kihívás segíthet magamra találni. Gólyaként persze közösséget is kerestem, és mindezt meg is találtam a szervezetben.

– Mióta vagy tagja a szervezetnek? mm választó

Március óta.

– Mielőtt beléptél volna, úgy tekintettél az AIESEC-re, mint szakmai tapasztalatszerzési lehetőség?

Nővérem 2-3 éve AIESEC-ezett, és ő mondta nekem, hogy a jó társaság miatt mindenképp megéri, de persze hallottam, hogy jó szakmai tapasztalat. De nekem nem ez volt a motivációm, inkább a közösség és az önfejlesztés.

– Mennyiben változott a véleményed azóta?

Sokat! Az elején nagyon keveset tudtam az AIESECről, még így is… De most jelentkeztem középvezetőnek, és egyre inkább látom, milyen értékes tapasztalat szakmai szempontból is. Nem csak a bekerülési interjúk, a projektek, a struktúra miatt. A feladatok is hasonlóak; például a cold callozás, amikor más cégeket keresünk meg az ajánlatainkkal.

– Az AIESEC-ben szerzett munkatapasztalatod jelentett bármilyen előnyt más területeken?

Húha, rengeteget fejlődtem time managementben! Sokkal hatékonyabban osztom be az időmet, bár még van hova fejlődnöm. Állásinterjún még nem voltam, de remélem, ha munkát vállalok jó pont lesz az AIESEC-es tapasztalat J
Illetve sokkal nyitottabb lettem, már könnyen barátkozom, így rengeteg új ismeretségre tettem szert ebben a pár hónapban, AIESEC-en kívül és belül is.

– Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel szembenéztél AIESEC-es karriered alatt?

Megtalálni a jó kommunikációt csapaton belül. A középvezetői jelentkezés. Illetve a saját ’gátlásaim’ levetkőzése. Szinte végig éreztem, hogy a napi munka folyamán ki-kilépek a komfort zónából, kihívásokat teljesítek, és ez által  fejlődők.

– Mik a legemlékezetesebb pillanatok?

A konferencia! Hogy ilyen sokan, sok közösségből jelen voltunk. Illetve szinte minden esemény, amin sokan összegyűltünk 🙂

– Kinek ajánlanád az AIESEC-et?

Bárkinek, aki nyitott és rugalmas! A kreativitás sem árt. Persze ha ez nincs meg, akkor is csatlakozz – pont a csatlakozás, a közös munka során sajátíthatod el ezeket!

igv

Recommended Posts