Mielőtt belevágnál életed kalandjába, egy hosszú út előtt fontos, hogy mindenre fel legyünk készülve, így teljes egészében átadhatjuk magunkat az élménynek. Persze kihívások mindig akadnak majd, de a végén ezekből a nehézségekből kerekednek a legjobb sztorik, nem beszélve arról, hogy a megoldásuk során mennyit fejlődhetünk.

Ahogy közeledik a kiutazás időpontja, egyre izgatottabbak leszünk, vajon készen állunk akár hónapokat tölteni egy teljesen idegen országban, kultúrában? Az AIESEC XP telefonos applikáció segít, hogy a lehető leginkább készen állj, illetve abban is, hogy a kint töltött időből a lehető legtöbbet hozhasd ki.

De miben is lehet pontosan a segítségedre ez az alkalmazás?

1. Tájékozódj! 

Megismerheted a leendő munkahelyed, illetve a szállásról is részletes információkat találhatsz, hogy minél nyugodtabban indulhass útnak.  Láthatod, mik azok, amikre még figyelmet kell fordítanod az utazás előtt, alatt és után. Átfogóbb képet kaphatsz arról is, miben és hogyan tudod az AIESEC-es segítőd támogatását és tanácsait kérni, kihez érdemes fordulnod.

2.Tűzz ki magadnak célokat!

Az alkalmazás segítségével nem csupán to-do listát csinálhatsz, mire van még szükséged a kiutazásod előtt, de az utad során folyamatosan tűzhetsz ki magadnak célokat. Egy bakancslista mindenképpen segít abban, hogy semmi se maradjon ki, amit meg szeretnél nézni, ki szeretnél próbálni, át szeretnél élni.

3. Útitársak, közösség 

Arra is lehetőséged van, hogy kereshess és rátalálhass olyanokra, akik ugyanazon a helyen önkénteskednek, vagy dolgoznak. Így mindig találhatsz társat magadnak, legyen szó városnézésről, felfedezésről, vagy csak egy esti iszogatásról, ráadásul akár már a kiutazásotok előtt megismerhetitek egymást.

4. Oszd meg a saját történeted! Legyél te is storyteller!

Nem csupán mások történeteit láthatod, de te magad is megoszthatod az élményeidet, tapasztalataidat. A sztoridhoz csatolhatsz képeket, leírást, amit az otthoniak is követhetnek, mint a kis saját személyes blogod, emellett követheted mások inspiráló kalandjait és posztjait. Kezdetnek pillants be egy igazi storyteller, Devin Graham életébe.  

+1. Nyerj!

A sztorid megosztásával most akár egy Go Pro kamerát is nyerhetsz, amivel még több élményt örökíthetsz majd meg a későbbiekben. A részleteket itt találhatod.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésed, az AIESEC XP applikációról az alábbi linken találsz egy bemutatkozó videót: https://www.youtube.com/watch?v=3CIMANNw30E. Töltsd le bátran, és kalandra fel!

Kép a város felett